Κυριακή, 26 - 05 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή (03/04/08) Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Παρασκευή, 04 - 04 - 2008

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εφημερίδα της Κορίνθου" στις 4/4/08)

Image

Ελληνίδες, Έλληνες.

Ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, δώσαμε μια δύσκολη και επιτυχημένη μάχη. Με σταθερότητα   και αποφασιστικότητα, κινούμαστε στη σωστή γραμμή, ώστε να επιτύχουμε τον τελικό εθνικό στόχο: Οριστική λύση του προβλήματος.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εδώ στο Βουκουρέστι, συζητήθηκε το αίτημα ένταξης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία τριών νέων χωρών. Της Αλβανίας, της Κροατίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Με ομοφωνία, αποφασίσαμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τόσο της Αλβανίας, όσο και της Κροατίας. Με βέτο της Ελλάδας, η FYROM δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ.

Είχα πει, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι «μη λύση του προβλήματος με το όνομα θα σήμαινε και μη πρόσκλησή τους» στη συμμαχία. Αυτό και έπραξα. Τα Σκόπια θα μπορέσουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, μόνον εφΆ όσον προηγουμένως λυθεί η διαφορά με το όνομα. Εξέλιξη σημαντική στη μακρόχρονη πορεία του θέματος. Εξέλιξη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Εξέλιξη που καταδεικνύει πως η αποφασιστικότητα και τα επιχειρήματα, όταν αυτά χρησιμοποιούνται σωστά, έχουν αποτέλεσμα.

Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα, επί πολλούς μήνες. Σκληρές διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις σε διεθνές επίπεδο, διπλωματικό και πολιτικό. Η Ελλάδα ασκεί την εξωτερική πολιτική της με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και σύνεση. Και οι χώρες που νοιώθουν αυτοπεποίθηση δεν επιδιώκουν τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό.

Χθες και σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, επαναλάβαμε τα ισχυρά επιχειρήματά μας, δηλώνοντας με σαφήνεια τις θέσεις και τις προθέσεις μας. Δεν απομονωθήκαμε, όπως ίσως κάποιοι φοβόντουσαν. Αντιθέτως, βρήκαμε συμπαραστάτες και άλλους ηγέτες της συμμαχίας.

Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν τελείωσε το θέμα στο Βουκουρέστι. Αυτό που τελείωσε είναι η ψευδαίσθηση όσων νομίζουν πως μπορούν να μετέχουν στο διεθνές γίγνεσθαι, χωρίς να εκπληρώνουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Οι κανόνες πρέπει να γίνονται  σεβαστοί απΆ όλους.


Ελληνίδες, Έλληνες,

Θα σας μιλήσω, όπως πάντα, με ειλικρίνεια. Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου. Όμως θέλω να γνωρίζετε πως νοιώθω υπερήφανος για όσα πετυχαίνουμε μαζί. Θέλω τώρα  να απευθυνθώ στους γείτονές μας και να τους πω ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι να τους ταπεινώσει, αλλά να τους ενισχύσει, ως νέα χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Στις διαφορές μας δεν επιδιώκουμε να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επιδιώκουμε συνεννόηση. Επιδιώκουμε λύση, που συνυπολογίζει τις ευαισθησίες όλων και ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση που διασφαλίζει σχέσεις  καλής γειτονίας. Απευθύνω λοιπόν νέα πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τη συζήτηση για εξεύρεση λύσης, για το συμφέρον όλων στην περιοχή.


Ελληνίδες, Έλληνες,

Τα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Πίστευα και πιστεύω πως ο κομματικός ανταγωνισμός πρέπει να μένει μακριά από τα εθνικά θέματα, γιατί δεν ωφελεί την Πατρίδα. Να θυμόμαστε πάντα πως μια εξωτερική πολιτική ήρεμης αυτοπεποίθησης, με ξεκάθαρη στρατηγική και συστηματική δουλειά, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Είμαστε μια κοινωνία που, σήμερα, δικαιούται να νοιώθει αυτοπεποίθηση για την πορεία της Πατρίδας μας. Ξέρω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο καθένας από εσάς στην καθημερινή του ζωή είναι πολλές. Ξέρω όμως ότι, με πολλή δουλειά και συστηματική προσπάθεια, μπορούμε να λύσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10 - 04 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations