Τετάρτη, 24 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας - ¶ννα Κοντονή Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Παρασκευή, 07 - 03 - 2008

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κορινθιακή Ημέρα" στις 13/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εφημερίδα της Κορίνθου" στις 14/3/08)

¶ννα Κοντονή : Αναπληρώτρια Νομάρχης Νομού Κορινθίας


Image Μια μέρα η οποία πολύ φοβούμαι ότι τείνει να εορτάζεται τυπικά, χωρίς νόημα και ουσία, όπως άλλωστε πολλές άλλες τέτοιες ημέρες που αφιερώνονται κάπου.

Μία ημέρα που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς πολιτικούς και συνδικαλιστές, να υπόσχονται, με την τυποποιημένη και πολλές φορές ακαταλαβίστικη γλώσσα τους, πολλά στις γυναίκες, και μαζί να καπηλεύονται τον ρόλο & την λάμψη της, θεωρώντας ότι αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο ή «εξάρτημα»  του πολιτισμικού μας περιβάλλοντος.

Σήμερα όμως, ειλικρινά, δεν νοιώθω την ανάγκη να μιλήσω για τον μεγαλειώδη ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην οικονομία.

Σήμερα δεν νοιώθω την ανάγκη να παραπονεθώ ότι ελάχιστες γυναίκες λαμβάνουν μέρος και συμμετέχουν στα κέντρα Πολιτικών & Οικονομικών αποφάσεων.  ¶λλωστε αποδεικνύεται ότι αυτή η μη συμμετοχή και η μη εκλογή, οφείλεται και σΆ εμάς τις ίδιες, αφού αποδεικνύεται ότι με την ψήφο μας δεν εμπιστευόμαστε τις γυναίκες.

Σήμερα νοιώθω την ανάγκη και ζητώ να το κάνετε όλες, να απαιτήσω μία κοινωνία πιο ανθρώπινη, μία πολιτεία πιο αρμονική, μία οικογένεια πιο σωστή, διότι όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά πως όλα αυτά έχουν χαλαρώσει και παρακμάζουν συνεχώς.

Σήμερα σας ζητώ να διεκδικήσετε, εκτός από την ίση επαγγελματική μεταχείριση, την παροχή των μέσων που θα σας δώσουν την δυνατότητα, να χαρείτε και νΆ απολαύσετε αυτά τα οποία κερδίσατε. 

Εύχομαι να έχετε την δυνατότητα να ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας, με διότι σας διαβεβαιώ ότι η ευτυχία και το μέλλον όλων μας βρίσκεται σΆ αυτά, όπως επίσης να μπορείτε να ευχαριστηθείτε την παρέα, την συμβίωση και την συμπόρευση με τον σύντροφο-σύζυγό σας,  και τέλος να έχετε την δυνατότητα να ασχοληθείτε και με τον εαυτό σας.

Επίσης σας ζητώ να πάψετε να κοιτάζετε μόνο ψηλά και μπροστά.  Κοιτάξτε και τριγύρω σας.  Ανοίξτε τα αυτιά σας και αφουγκραστείτε τα προβλήματα των άλλων.  Ανοίξτε το κλειστό στόμα σας και φωνάξτε τα προβλήματά σας.  Φροντίστε και απαιτήστε την επίλυσή τους.


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations