Τετάρτη, 24 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας - Έλενα Κουντουρά Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Παρασκευή, 07 - 03 - 2008

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κορινθιακή Ημέρα" στις 13/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εφημερίδα της Κορίνθου" στις 14/3/08)

Image Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια ημέρα που δεν μας χαρίστηκε, αλλά αντίθετα αποτελεί μια ημέρα ορόσημο που καθιερώθηκε για να τιμήσει την προσφορά μας στην ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας. Σήμερα μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανες για ό,τι έχουμε κατακτήσει. Και πραγματικά έχουμε πετύχει πολλά. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ψήφο, το εκλέγειν και εκλέγεσθαι, πετύχαμε το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία, την ισότητα, την οικονομική χειραφέτηση και τόσα άλλα που αν θέλετε τη γνώμη μου όλα αυτά θα έπρεπε να είναι δεδομένα και όχι να έχουμε αγωνιστεί για να τα αποκτήσουμε.

Οι γυναίκες σήμερα έχουμε πάρα πολλές υποχρεώσεις που ξεκινούν από πολύ νωρίς το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ. Η συντήρηση του σπιτιού, η προετοιμασία και η φροντίδα των παιδιών, το παιχνίδι μαζί τους που είναι απαραίτητο, η στήριξή τους στη μελέτη, οι συζυγικές μας υποχρεώσεις, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και ο προγραμματισμός για τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά που σας ανέφερα, δείχνουν τους πολλαπλούς ρόλους που έχουμε αναλάβει και στους οποίους θέλουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η σύγχρονη Ελληνίδα εργάζεται, στηρίζει, φροντίζει, ανατρέφει. Είναι δηλαδή, σύζυγος-σύντροφος, μητέρα, επαγγελματίας και ας μην ξεχνάμε ότι είναι και γυναίκα.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η γυναίκα είναι αυτή που «κρατά» την οικογένεια. Στηρίζει το σύντροφό της, μεταδίδει αρχές και αξίες στα παιδιά, φροντίζει το νοικοκυριό, καθώς και την ισορροπία, τη συγκρότηση και σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων.

Στην οικογένεια, όμως, σήμερα συμβάλλει και οικονομικά, εφόσον φέρει ένα επιπλέον εισόδημα. Η συνεισφορά της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο, στην οικονομική δραστηριότητα και γενικά στην απασχόληση έχει αυξηθεί ουσιαστικά. Θα λέγαμε ότι έχει «σπάει τη γυάλινη οροφή» του επιχειρηματικού κόσμου και αυτό το έχει πετύχει με το δυναμισμό της, την καλλιέργειά της, την ευφυΐα της, τη ζωντάνια και το θάρρος που τη διακατέχει. Η γυναίκα σήμερα πρωταγωνιστεί στη ζωή και έχει καταλάβει επάξια σημαντικές θέσεις στην αγορά εργασίας, στο δημόσιο βίο, στην πολιτική και γενικότερα σε θέσεις κύρους. Ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους ρόλους της, ξεχωρίζει και διακρίνεται.

Καριέρα ή οικογένεια; Σήμερα οι γυναίκες επιλέγουμε να ασχοληθούμε και με τα δύο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι σύμμαχο το σύντροφό μας και να μας στηρίζει η ευρύτερη οικογένεια και το περιβάλλον μας. Κρατώντας, λοιπόν, τις ισορροπίες μπορούμε να έχουμε επαγγελματική επιτυχία και οικογενειακή ευτυχία.

Εκτός όμως, από σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας, είναι και γυναίκα. Γυναίκα που ασχολείται με τον εαυτό της, με την εμφάνισή της, με τη μόδα γενικότερα. Προσέχει πάρα πολύ την εξωτερική της εμφάνιση, έχει γούστο και φροντίζει να είναι περιποιημένη σε όλες της τις εκδηλώσεις και κυρίως στο χώρο εργασίας της. Έχει ξεφύγει από τα ταμπού και τις προκαταλήψεις και τη νοοτροπία που την υποτιμούσε και την υποβίβαζε ως προσωπικότητα. Ποιος δεν έχει πια ακούσει την έκφραση: Και όμορφη και έξυπνη;

Θα ήθελα να κλείσω τονίζοντας για άλλη μια φορά τον πολυσήμαντο ρόλο της γυναίκας. Όπως πολύ ποιητικά έχει ειπωθεί, οι γυναίκες δεν αποτελούμε μόνο το άλλο μισό του ουρανού, αλλά και το μισό τουλάχιστον του πληθυσμού της γης. Στο στίβο της καθημερινότητας ο αγώνας μας είναι μια κούρσα που δεν σταματά ποτέ και γιΆ αυτό θα πρέπει να μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Και σίγουρα, η διασφάλιση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα εγγυάται την ανοδική πορεία της κοινωνίας μας, την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας.


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations