Πέμπτη, 25 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας - Αθηνά Κόρκα Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Παρασκευή, 07 - 03 - 2008

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κορινθιακή Ημέρα" στις 13/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εφημερίδα της Κορίνθου" στις 14/3/08)

Image Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας αποτελεί μέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης των αγώνων της κάθε μάνας, της κάθε συζύγου, της κάθε αδελφής, της κάθε μικρής και μεγάλης γυναίκας.

Νέες, ηλικιωμένες, μανάδες, εργαζόμενες, νοικοκυρές, επιστήμονες, σύζυγοι, όλες οι γυναίκες μαζί αγωνίστηκαν για να αποκτήσουν αυτονόητα δικαιώματα, δηλαδή να έχουν ελευθερία γνώμης, να μπορούν να ψηφίζουν, να μπορούν να πολιτεύονται, να μπορούν να εργάζονται και να αμείβονται ανάλογα, να διεκδικούν και να θεωρούνται ισότιμες με τους άνδρες.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας πέρα όμως από τον επετειακό της χαρακτήρα αποτελεί ημέρα προβληματισμού και σκέψης σχετικά με την αξία της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, καθώς και τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας σΆ όλα τα πεδία της ζωής.

Στις μέρες μας η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν αποτελεί μόνο μια κοινωνική και δημοκρατική απαίτηση. Είναι θέμα εθνικής προτεραιότητας με σημαντική διεθνή και ευρωπαϊκή διάσταση, είναι μια επείγουσα ανάγκη για εκατομμύρια γυναίκες, είναι μια δυναμική που έχουν ανάγκη τόσο η οικονομία, όσο και η κοινωνία μας.
Βασικός παράγοντας στην επίτευξη της ισότητας είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η ισόρροπη συμμετοχή τους στη διαδικασία διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο θα ενισχύσει τους ευρύτερους στόχους της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της πλήρους κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ενδυναμώσει τη δημοκρατία και θα εμπλουτίσει τη σωστή διακυβέρνηση.

Πιστεύω λοιπόν ακράδαντα ότι αξίζει να τιμούμε τη γυναίκα όχι μια φορά το χρόνο, αλλά αντίθετα η αποδιδόμενη τιμή να αποτελεί καθημερινή στάση ζωής. Η γυναίκα ως μητέρα και ως σύζυγος αξίζει να τιμάται έμπρακτα για την παρουσία της και τη συμμετοχή της στην οικογένεια, στη δουλειά, στα κοινά, στη δημιουργία και σΆ όλο το φάσμα του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι. Οι γυναίκες όταν λειτουργούν στον ιερό χώρο της οικογένειας κι όταν συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι  μαζί με τους άνδρες, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν αυτό τον κόσμο, να τον κάνουν καλύτερο, δημιουργικότερο, ομορφότερο και πιο ανθρώπινο.



Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations