Κυριακή, 05 - 05 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Η θέση μας για την ονομασία της Fyrom Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Πέμπτη, 06 - 03 - 2008

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ημερησία Κορίνθου" στις 11/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κορινθιακή Ημέρα" στις 12/3/08)

Πατούμε ακόμα στην αρχή του 21ου αιώνα και του 17ου έτους από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συνταγματικά καθορισμένη και κοινώς αποδεκτή ονομασία της FYROM. Από την εξέδρα τόσου χρόνου μπορούμε να κοιταχτούμε καθαρότερα.
 
Στη σύγχρονη πραγματικότητα της νέας παγκόσμιας σκηνής, της προσπάθειας για σύγκλιση των κοινωνιών και της ολοένα αυξανόμενης αλληλεξάρτησης των αγορών, η έννοια της συνεργασίας μεταξύ των κρατών οφείλει να έχει ως αταλάντευτη πορεία της την προσήλωση στις ιδέες της δημοκρατίας και του σεβασμού σε ιστορικά και πολιτιστικά κεκτημένα και με την αμετάθετη πίστη της στις αξίες της υπευθυνότητας και της συνέπειας, ώστε να ορίζεται ως η έννοια της υλοποιήσιμης ελπίδας για έναν κόσμο ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Θεωρούμε ότι πρέπει περήφανα να διατυμπανίσουμε ως Έλληνες ότι πιστεύουμε στις δυνατότητες των δύο λαών να αναπτύξουμε πλήρως τις σχέσεις μας, πολιτικές και οικονομικές. Πιστεύουμε σΆ ένα ευρωπαϊκό αύριο σχέσεων καλής γειτονίας και συνεργασίας. Χωρίς προκλήσεις υπαγορευμένες από μια ξεπερασμένη αλυτρωτική λογική έτσι όπως αυτή εκφράζεται με κινήσεις σαν αυτή της φωτογραφίας που ακολουθεί. Χωρίς νικητές και ηττημένους. Και αυτό σημαίνει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.


Image
Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Διαχρονικά θεωρούμε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα μεγάλη όταν ήταν εξωστρεφής. Και μίζερη, φτωχή, επαρχιώτισσα όταν κλεινόταν στον εαυτό της. Η στρατηγική που χάραξε εξ αρχής η ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη. Η βούληση για αμοιβαία αποδεκτή λύση είναι ανυπόκριτη. Η θέση: «μη λύση - μη πρόσκληση», είναι σαφής. Εάν δεν υπάρξει λύση, δεν θα υπάρχει έδαφος στη φιλοδοξία της Fyrom να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ. Και αυτό γιατί η αρχή της καλής γειτονίας είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για συμμαχικές σχέσεις. Οι Έλληνες θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας. Σχέσεις ανυπόκριτες, διαχρονικές, βασιζόμενες στις υλοποιήσιμες και αυτονόητες έννοιες της ειρήνης, της συνεργασίας, του σεβασμού.

Η Ελλάδα έχει τα μέσα να προασπίζεται τα συμφέροντά της. Και τα μέσα που έχει δεν τα εγκαταλείπει. Οι αντιξοότητες που εμφανίζονται είναι γνωστές. Δεν ωφελεί, όμως ούτε η κινδυνολογία, ούτε η σεναριολογία, ούτε η καλλιέργεια κλίματος εσωστρέφειας από οποιονδήποτε. Η λύση στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων είναι υπόθεση όλων. Χρειάζεται βαθιά συναίσθηση πολιτικής ευθύνης. Χρειάζεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προτάξουν τη βούληση προσφοράς στην Πατρίδα. Δεν είναι ώρα εντυπωσιασμών, που βλάπτουν και μπορεί να βλάψουν σοβαρά τα δίκαιά μας. Είναι ώρα υπεύθυνων χειρισμών. Είναι ώρα ευθύνης.

Σταχυολογώντας δε, με δικαιολογημένη νομίζουμε απορία, την πολιτική επιλογή ορισμένων να αποστασιοποιηθούν από τη γραμμή που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση και να πορευθούν σε διαφορετικά μονοπάτια, χωρίς ωστόσο να διαφωνούν με αυτή ή να έχουν προτείνει κάτι διαφορετικό αναρωτιόμαστε: Τι είναι πράγματι πατριωτισμός; Και λαμβάνουμε απάντηση από πρόσφατη ομιλία του Πρωθυπουργού στην οποία αναφέρει:

«Πατριωτισμός δεν είναι τα εύκολα, τα ανέξοδα, τα μεγάλα λόγια, που οδηγούν τελικά την Πατρίδα σε πιο δύσκολες θέσεις. Πατριωτισμός είναι να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες που απαιτούν οι περιστάσεις για την προάσπιση των εθνικών δικαίων και συμφερόντων. Αυτό είναι το χρέος μας. Και στο χρέος αυτό ανταποκρινόμαστε με σύνεση, αλλά και τόλμη. Με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα. Και, πάντως, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης.»



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations