Παρασκευή, 26 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Η Ελλάδα προχωρά και τα κανάλια ... το βιολί τους ! Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Δευτέρα, 28 - 01 - 2008

Image

Την ώρα που κάποια κανάλια και εκδότες λύνουν τις διαφορές τους με όρους γουέστερν, παρασύροντας μαζί τους και μια τεράστια μερίδα του ελληνικού λαού που περιμένει με αγωνία κάθε βράδυ να ακούσει κάποια είδηση αλλά μάταια (...), η Κυβέρνηση μέσω του Πρωθυπουργού δίνει μια τεράστια μάχη σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, μια μάχη που τελικό στόχο έχει να πάει την Ελλάδα μπροστά, να φέρει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μετά από περίπου 40 χρόνια αυτές τις ημέρες λαμβάνει χώρα συνάντηση στην Τουρκία, σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Μια συνάντηση ιστορική, βαρύνουσας σημασίας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον των δύο χωρών.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φάνηκαν από τη δήλωση του κου Ερντογάν σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο : "η Οικουμενικότητα είναι εσωτερικό ζήτημα του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας", δήλωση που γίνεται για πρώτη φορά από τουρκικής πλευράς.

Μετά και τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, ο Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να πείσει πλέον την Τουρκία ότι μαζί οι δύο λαοί με όρους ειρηνικής συνύπαρξης και φιλικών σχέσεων μπορούν να εξελιχθούν σε κεντρικούς παίχτες στο διεθνές πολιτικό σκηνικό και να μην αποτελούν μονίμως το αντικείμενο διάφορων διαιτησιών.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού που ακολουθούν :

"[...] Με απλά λόγια, εφόσον η Τουρκία προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και εκπληρώσει τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει και η Ευρώπη να την δεχθεί ως πλήρες μέλος στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια."
"[...] Κεντρικός στόχος παραμένει πάντα η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μια ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς μας σχέσεις, που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας, σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο."
"[...] Ακόμα συζητήσαμε το Κυπριακό. Υπάρχει ήδη μια συμφωνημένη διαδικασία, η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, η πλήρης εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε μια νέα, καλά προετοιμασμένη προσπάθεια επίλυσης. Στόχος παραμένει μια λύση δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική, στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα οδηγήσει στην επανένωση της Κύπρου, για να μπορέσουν έτσι όλοι οι κάτοικοί της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να απολαύσουν μαζί τα αγαθά της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση."
"[...] Πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν πολύ καλά αισθήματα για τον τουρκικό λαό. Πιστεύω ακόμα ότι προσβλέπουν στην αλλαγή της σελίδας. Βεβαίως, υπάρχει ένα ιστορικό παρελθόν που έχει βαρύνει για πολλά χρόνια, για αιώνες ίσως. Και είναι φυσικό να δημιουργούνται καμιά φορά και ερωτήματα και δυσπιστίες ή να χρειάζεται χρόνος να ξεπεραστούν. Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι γιΆ αυτό χρειάζεται το πολιτικό θάρρος και η πολιτική βούληση ηγετών για να ανοίγουν τους δρόμους. Συμπεραίνεται από την μέχρι τώρα απάντηση ότι δεν θα χρειαστούν 49 χρόνια."

Αυτό είναι το μεγάλο όραμα του Κώστα Καραμανλή, αυτή είναι εξωτερική πολιτική που κοιτάει μπροστά διαφυλάσσοντας τα ελληνικά συμφέροντα, χωρίς φανατισμούς και δογματισμούς.

Τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων δικαιώνουν πανηγυρικά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικά μερικά που ακολουθούν :

«Κρίσιμα μηνύματα από την επίσκεψη που γκρέμισε ταμπού» Hurriyet
«Το Πατριαρχείο ως διαβατήριο για την ΕΕ» Sabah
«Η πρώτη επίσκεψη από εποχής Μεντερές δημιούργησε ανέμους φιλίας» Yeni Safak

(οι τίτλοι προέρχονται από το site www.in.gr)

Το θέμα λοιπόν αυτό, ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ για τη χώρα, "έπαιξε" από τα κανάλια είτε για πέντε λεπτά, είτε ως 4ο και 5ο θέμα. Αρχίζουμε να χάνουμε την έννοια της είδησης, αρχίζουμε να χάνουμε την έννοια του γεγονότος. Το "ξεκατίνιασμα" τείνει να γίνει εθνικό σπορ, ο εξευτελισμός ανθρώπων κοινή πρακτική, η "εξυπναδιά" ρητορική ικανότητα.

Εμείς ως πολίτες οφείλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό και να στραφούμε στα γεγονότα που πραγματικά απασχολούν εμάς και τη χώρα ... και ας μείνουν μόνοι τους να φαγώνονται στα ψηφιακά αλώνια της δημοσιογραφίας των υποθέσεων, των υπαινιγμών και των εικασιών.

Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά !



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations