Παρασκευή, 19 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Εγκαίνια της αίθουσας «ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ» Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Πέμπτη, 21 - 02 - 2008

Image "Κάτι καλό πρέπει να έχω κάνει για να είμαι συστηματικά στόχος των κουκουλοφόρων" δήλωσε με νόημα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της αίθουσας «ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ», στο υπουργείο Οικονομίας, αναφερόμενος στην επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του.

Με κάθε επισημότητα, χθες το βράδυ (20/2) εγκαινιάστηκε, με την παρουσία του Πρωθυπουργού κου Κώστα Καραμανλή, η αίθουσα «ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ», στο υπουργείο Οικονομίας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην αίθουσα αυτή έχουν αναρτηθεί, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τα πορτρέτα όλων των Υπουργών Συντονισμού, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομίας και Οικονομικών της μεταπολίτευσης.

Ο Παναγής Παπαληγούρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μετά το 1974. Ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα και συνέδεσε το όνομά του με τις οικονομικές εξελίξεις της Ελλάδας σε ολόκληρη τη μεταπολεμική περίοδο. Με την πολιτική του σταθεροποίησε την οικονομία μετά την πρώτη πετρελαϊκή κρίση και προετοίμασε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Ένταξη, που οραματίσθηκε και υλοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Πρωθυπουργού :

"Εγκαινιάζουμε, σήμερα, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την αίθουσα Παναγή Παπαληγούρα. Τιμούμε τον πρώτο Κοινοβουλευτικό Υπουργό Οικονομίας της Μεταπολίτευσης. Αλλά και όλους όσοι ακολούθησαν στην ίδια θέση, από τότε έως σήμερα.
[...] Έμπειρος και καταξιωμένος πολιτικός, ο Παναγής Παπαληγούρας ήταν από τους πρώτους που στρατεύτηκαν στο μεγάλο όραμα για την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση, ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και αργότερα διατέλεσε, διαδοχικά, υπουργός Συντονισμού και Υπουργός Εξωτερικών.
[...] «Ήταν», αναφέρουν οι φίλοι του, «άνθρωπος προικισμένος και χαρισματικός. Είχε κοφτερή κρίση και χιούμορ». Ήταν πάντα κοντά στον απλό πολίτη. Σεμνός, ακέραιος, λιτός και ανιδιοτελής. ¶φησε παράδειγμα αποτελεσματικότητας, αλλά και δημιουργικής ανησυχίας, τόσο για τη βελτίωση της πραγματικότητας που χαρακτήριζε την εποχή του όσο και για την ανίχνευση των αλλαγών που απαιτούσε το αύριο. Υπήρξε στοχαστής και διανοούμενος, αλλά και πολιτικός των αποφάσεων.
[...] Αντλώντας από το παράδειγμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων από όλους τους πολιτικούς χώρους που άνοιξαν το δρόμο της εθνικής ενότητας, της προόδου και της δημιουργίας - των πολιτικών όπως ο Παναγής Παπαληγούρας που έκαναν την ανιδιοτελή προσφορά στην πατρίδα αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής - προχωράμε μπροστά."


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 03 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations