Τετάρτη, 24 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Ο.Ν.ΝΕ.Δ.: ΟΡΓΑΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τετάρτη, 05 - 12 - 2007

Γράφει ο Γεν. Γραμ. του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ ¶σσου-Λεχαίου, Νίκος Κούτουλας


Image Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως στη σύγχρονη κοινωνία, οι παραγωγικοί φορείς κοινωνικοποίησης εκλείπουν σε επικίνδυνο βαθμό. Η αναφορά μου σε παραγωγικούς φορείς επικεντρώνεται κυρίως σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα της ομαλής εισαγωγής του νέου στα δύσκολα δρώμενα της κοινωνίας. Τέτοιο ρόλο διαδραματίζουν ελάχιστα όργανα, τα οποία χάνουν με τον καιρό τη σπουδαιότητά τους. Χαρακτηριστικά
είναι τα παραδείγματα του σχολείου, της εκκλησίας, των αθλητικών σωματείων και ελαχίστων οργανώσεων, όπως της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.. Αναμφίβολα ο πιο σπουδαίος φορέας κοινωνικοποίησης είναι αποκλειστικά η οικογένεια με τους θεσμούς της και με βάση το ρόλο της λειτουργούν επικουρικά και οι υπόλοιποι φορείς.

Είναι ευρέως αποδεκτό πως η κοινωνία φέρεται εξαιρετικά σκληρά απέναντι στους νέους του 21ου αιώνα. Ο ελεύθερος χρόνος των νέων είναι ελάχιστος, το τεχνοκρατικό σύστημα εκπαίδευσης τους βάλλει πανταχόθεν, οι γονείς διαθέτουν λίγο χρόνο στα παιδιά τους, λόγω των ασταμάτητων επαγγελματικών υποχρεώσεων και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα ναρκωτικά και η βία, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, έχουν γίνει ανεξέλεγκτα, έχουν ως πεδίο δράσης τις νεαρές ηλικίες και μαστίζουν όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με αυτά, κρίνω πως ο ρόλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι καταλυτικός και απαραίτητος. Ύστερα από τον αναντικατάστατο ρόλο του σχολείου και της εκκλησίας, πιστεύω πως θέση έχει η εν λόγω οργάνωση νέων. Αυτή η πεποίθηση μου δημιουργήθηκε από αποκλειστικά προσωπική εμπειρία, η οποία δεν παρουσιάζει καμία ιδιαιτερότητα και έχει ως εξής: Πριν από περίπου εφτά μήνες επισκέφθηκα τα γραφεία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. για να σχηματίσω μία άποψη για την πολιτική δραστηριότητα της οργάνωσης. Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο εν μέρει, διότι οι συνδικαλιστικές απόψεις μου ταυτίζονταν και ταυτίζονται με αυτές της κίνησης και η επίσκεψή μου είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Στα γραφεία της οργάνωσης βρήκα προς μεγάλη μου έκπληξη τον Πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κορινθίας και την πενταμελή διοικούσα επιτροπή της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. του δήμου Κορινθίων. Η εγγραφή μου ως μέλος ήταν αποκλειστικά θέμα χρόνου και δεν άργησε καθόλου να γίνει. Χωρίς να  μακρηγορήσω περαιτέρω, αυτό που μου προξένησε φοβερή εντύπωση είναι η γαλούχησή μου στους παρεξηγημένους κόλπους της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.. Τα παιδιά μου έδωσαν να καταλάβω πως λειτουργούμε σαν ομάδα, πως η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι μία οικογένεια που σέβεται όλα τα παιδιά της και πως η λειτουργία της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα προσωπικού μόχθου. Η ενασχόλησή μου με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. με οδήγησε αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο ρόλος της είναι αναγκαίος.

Παρόλο που η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι πολιτική οργάνωση, πιστεύω πως οι δραστηριότητές της δεν περιορίζονται μόνο σε αυτόν τον τομέα και υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν, όπως οι ανοιχτές χοροεσπερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς και τα πολύ ενδιαφέροντα συνέδρια που έχουμε οργανώσει.
Επιπλέον, στον κοινωνικοπολιτικό ρόλο της πιστώνεται και η δημιουργία της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. στο πανεπιστήμιο Κορίνθου. Αυτή είναι μια κίνηση ενδιαφέροντος για τους φοιτητές, που σπουδάζουν στον τόπο μας ώστε να έχουν τις καλύτερες φοιτητικές αναμνήσεις.

Κλείνοντας, καθίσταται ανάγκη να τονίσω πως στον τόπο μας δεν υπάρχει άλλη οργάνωση νεολαίας, που να έχει τόσο εποικοδομητικό ρόλο και τόσο ουσιώδη χαρακτήρα, όσο η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας.



ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations