Παρασκευή, 02 - 06 - 2023
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Δευτέρα, 03 - 12 - 2007

International Day of Disabled Persons

Image
 
Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992 ως η Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (IDDP). Σε μια εποχή που οι ίσες ευκαιρίες αποτελούν κοινή απαίτηση δεν μπορεί να εξαιρείται κανείς.

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ή ειδικές ικανότητες πέρα από τις ίσες ευκαιρίες έχουν ανάγκη και από κάτι άλλο, έχουν ανάγκη από τη δική μας βοήθεια από τη δική μας αλληλεγγύη όχι στη βάση της καλοκάγαθης πράξης που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας, αλλά στη βάση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνία μας, στην καθημερινότητά μας.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν το δικό μας υποκριτικό πολλές φορές οίκτο. Είναι αγωνιστές της ζωής, είναι μέρος της κοινωνίας μας, είναι ίσοι μεταξύ ίσων και έτσι ζητούν και οι ίδιοι να αντιμετωπίζονται. Και δυστυχώς λέμε ζητούν γιατί πολλές φορές αναγκάζονται να διεκδικήσουν ένα δικαίωμα που φαίνεται τόσο πολύ αυτονόητο σε όλους μας.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνεται μια συστηματική προσπάθεια προς αυτή την
κατεύθυνση, χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι όσα έχουν γίνει μπορούν να καλύψουν την
απάθεια των προηγούμενων ετών. Η αυτονόητη κατανόηση στις ειδικές ανάγκες αυτών των ατόμων δεν έχει καταστεί ακόμα στη χώρα μας μαζική κοινωνική συνείδηση.

Ημέρες σαν τη σημερινή δεν έχουν το νόημα του να υποκαταστήσουν ούτε τα παραδοσιακά μας εορτολόγια, ούτε του να αντικαταστήσουν οτιδήποτε άλλο. Έχουν το νόημα να μας
θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει να κάνουμε στο παρελθόν και να μας υπενθυμίζουν όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε στο άμεσο μέλλον για έναν καλύτερο κόσμο.

Μην ξεχνάτε ότι ναι ... ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω του με πολύ απλές πράξεις, με πολύ απλές αυτονόητες συμπεριφορές που συχνά ξεχνάμε. Ο καθένας μας μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Έτσι απλά.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 03 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations