Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
|
Τετάρτη, 14 - 11 - 2007 |

Σε πείσμα πολλών που εδώ και αρκετές ημέρες "παπαγάλιζαν" περί του αντιθέτου, αναδασωτέες κηρύχθηκαν όλες οι καμένες εκτάσεις στην Πεντέλη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Ο Δασάρχης κλήθηκε σε απολογία από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς αγνόησε την καταληκτική
ημερομηνία για την κήρυξη της περιοχής ως αναδασωτέας, ενώ τελικά
κηρύχθηκε όλη η έκταση αναδασωτέα.
Την ίδια ώρα, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ με το δήμο Καλυβίων προχωρούν στη δεντροφύτευση του δάσους της περιοχής. Συνολικά θα φυτευτούν 10 έως 15 χιλιάδες δέντρα που θα ξαναδώσουν ζωή στο δάσος που τύλιξαν οι φλόγες τον Αύγουστο του 2007. Στη δεντροφύτευση που θα γίνει στις 10 το πρωί συμμετέχουν σχολεία, φορείς του Δήμου Καλυβίων, Οικολογικές Οργανώσεις, Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και εθελοντές από όλη την Αττική. (από το site www.skai.gr)
Θυμίζουμε ότι στην πρόταση που καταθέσαμε στο Νομάρχη Κορινθίας, περιγράφουμε ανάλογη δράση με τη συνεργασία όλων των φορέων καθώς και άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες. Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για την έναρξη ανάλογων δράσεων και στο Νομό μας.
|
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15 - 11 - 2007 )
|