Τετάρτη, 08 - 05 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Τι ψηφίζεις με 2 euro ... Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τρίτη, 09 - 10 - 2007

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η Φωνή της Κορινθίας" στις 11/10/07)

Image

Θα έχετε παρατηρήσει εδώ και κάποιο διάστημα ότι αποφεύγουμε τα εκτενή σχόλια σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη "Δημοκρατική Παράταξη" (όπως την ονομάζουν οι ίδιοι, προφανώς όλοι οι άλλοι είμαστε οτιδήποτε άλλο εκτός από δημοκράτες κατά τη γνώμη τους). Βέβαια, δε μπορούμε να μείνουμε απλοί θεατές και όταν επιλέγουμε να σχολιάσουμε το κάνουμε είτε με χιούμορ, είτε με το πολύ 2 γραμμές.

Βλέπετε, εμείς δεν θέλουμε να καπηλευόμαστε γεγονότα, προτιμούμε την πολιτική αντιπαράθεση των επιχειρημάτων και των θέσεων. Αντίθετα, εμείς έχουμε υποστεί και τον κανιβαλισμό και τις αυτόκλητες νουθεσίες όπως εκείνη η κορυφαία δήλωση του κου Μπεγλίτη που σε πανελλήνιο τηλεοπτικό δίκτυο απαίτησε η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας να είναι πιο υπεύθυνη και πιο σοβαρή.

Το ακούσαμε λοιπόν και δουλεύουμε ακόμα περισσότερο, διαβάζουμε ακόμα περισσότερο, στοιχειοθετούμε ότι πρεσβεύουμε ακόμα καλύτερα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται το σημερινό μας αφιέρωμα, ένα αφιέρωμα που έχει πολιτικό στίγμα αφού κάποια από όσα έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες αποτελούν σημαντικά πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με τις κυβερνήσεις του χθες, σχετίζονται με τις επιλογές του εκλογικού σώματος στο παρελθόν, καθώς πιστεύουμε ότι αν ήξερε τότε αυτά που λέγονται σήμερα, οι επιλογές δεν θα ήταν ίδιες. Και φυσικά όσα θα διαβάσετε δεν τα λέμε εμείς, τα λένε οι ίδιοι "Δημοκράτες" και "Προοδευτικοί" (επίσης προνομιακά μόνο αυτοί απαιτούν να αποκαλούνται έτσι.)

Ο τίτλος του αφιερώματός μας προέρχεται από την ομιλία του Γραμματέα του Εθν. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κου Αθανασάκη και παραθέτουμε το αντίστοιχο εδάφιο :

"Όλα τα μέλη και οι φίλοι, οι οποίοι θα ψηφίσουν στην εκλογή της 11ης Νοεμβρίου, θα καταβάλουν σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, το ποσό των 2 ευρώ."

Για όλα όσα ακολουθούν δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Όποιος άλλωστε έχει ρίξει μια καλύτερη ματιά στο site μας, θα έχει δει στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μάς έχουν διαχρονικά συνηθίσει σε δηλώσεις σαν αυτές που ακολουθούν. Οφείλουμε όμως ως μέλη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας να σταθούμε στη δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη που είπε:

«Κληρονόμοι του πολιτικού φιλελευθερισμού της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και του σοσιαλιστικού προτάγματος δώσαμε σχήμα και περιεχόμενο στους πατριωτικούς δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες.»

Ούτε μετά από αυτή τη δήλωση θα αναρωτηθούμε πως και γιατί. Οφείλουμε όμως ακόμα μια φορά να διατυμπανίσουμε την περηφάνια μας για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, των πρωτοποριακών ιδεών και συλλήψεων, την παράταξη των μεγάλων, δικαιωμένων, ιστορικών επιλογών.

Ας δούμε λοιπόν τι ψηφίζεις με 2 euro ... Κάντε κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα ..." γιατί πραγματικά είναι πολλά ...

Για τη συγγραφή του αφιερώματος συνεργάστηκαν οι Παύλος Πέππας και Βασίλης Μπαλάφας.



Από την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στη 12η σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ:


... Πρέπει να απαντήσουμε αν θέλουμε την αναπαραγωγή ενός καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ, που το ενδιαφέρει μόνον η διαχείριση της εξουσίας και την ζητάει πίσω πάση θυσία…

... στην πορεία εγκλωβιστήκαμε. Εγκλωβιστήκαμε στον κυβερνητισμό και στον καθεστωτισμό. Η διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων απέκτησε προτεραιότητα απέναντι στη μακρόχρονη στρατηγική μιας κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης της χώρας μας.
Ο εκσυγχρονισμός, με τον οποίο πράγματι πετύχαμε πολλά, δεν ήταν
ένας επαρκώς κοινωνικά δίκαιος εκσυγχρονισμός. Η διακυβέρνηση του τόπου έγινε αυτοσκοπός…

... Εμφανιστήκαμε στα μάτια του ελληνικού λαού ως μια καθεστωτική δύναμη. Χάσαμε την καρδιά και την ψυχή μας, χάσαμε την ταυτότητά μας. Φανήκαμε να παγιδευόμαστε στο σύνδρομο της μονιμότητας, υποκύψαμε στη λάμψη της κορυφής. Χάσαμε την αίσθηση του μεγάλου σκοπού μας. Γίναμε απλοί διαχειριστές, χωρίς δύναμη και διάθεση για μεγάλες αλλαγές. Από μαχητές μιας ιδέας, μεταλλαχτήκαμε σε τεχνικούς της εξουσίας και
των μηχανισμών της…

... Ανέλαβα να ξεριζώσω τις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004, αλλά δεν το υλοποίησα μέχρι τέλους, και βέβαια, από κάποια στιγμή και μετά, ρίχτηκα στον αγώνα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας τα κακώς κείμενα στο κίνημά μας άθιχτα…

…Τώρα πια, ξέρω ότι δεν υπάρχει δρόμος μέσου όρου και ισορροπίες με τον κακό μας εαυτό. Με την καθεστωτική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, που ηττήθηκε, και το 2004, και το 2007…

Από την ομιλία του κ. Ευ. Βενιζέλου στη 12η σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ:

... Το ΠΑΣΟΚ της νίκης έχει αυτογνωσία, αυτοκριτική ικανότητα στην πράξη, όχι ρητορικά και όποτε προκύπτει ανάγκη να διασώσουμε ένα εσωκομματικό κατεστημένο…

... Έχει την ικανότητα να ανανεώνεται, όχι όμως επιφανειακά για τη διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων, αλλά ουσιαστικά και σε βάθος…

Από την ομιλία του κ. Κ. Σκανδαλίδη στη 12η σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ:

…Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ απεικονίζεται ανάγλυφα στη δομική ανεπάρκεια αυτού του οργάνου…

…Η ήττα ήταν ιδεολογική, εδώ και καιρό έχουμε χάσει την ηγεμονία των ιδεών μας. Ήτανε πολιτική, γιατί δεν οδηγήσαμε εμείς σε εξελίξεις πολλές φορές δίνοντας βήμα μετέωρο.
Ήταν προγραμματική, γιατί οι θέσεις μας άφηναν ερωτηματικά…

…Πρέπει λοιπόν να πάψουμε να είμαστε καθεστωτικοί…

Δηλώσεις Βάσως Παπανδρέου 7/10/2007 :

.... Χάσαμε Γιώργο, Βαγγέλη, Κώστα, Νίκο,  χάσαμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά. Οι ευθύνες βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα. Το ΠΑΣΟΚ χάνει από το 2000, αλλά τα μηνύματα των πολιτών δυστυχώς τα επιστρέφαμε στον αποστολέα.

... Η ήττα ήταν  πολύ οδυνηρή και κανονικά όλοι θα έπρεπε να είμαστε στα σπίτια μας και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Όμως ,δυστυχώς η γενιά αυτή δεν βρίσκεται στο στελεχικό μας δυναμικό. Γι' αυτό τη χάσαμε, δεν φταίει ότι κυβερνήσαμε αλλά ο τρόπος που κυβερνήσαμε και ο τρόπος με τον οποίο συζητήσαμε όταν βρεθήκαμε στην αντιπολίτευση.

.... Στο ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έγινε κάθαρση. Κάποιοι έφτιαξαν περιουσίες στα χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Όλους αυτούς τους θέλουμε στο ΠΑΣΟΚ ; Αν τους θέλουμε πρέπει να το πούμε, αλλά εγώ δεν θέλω να έχω καμιά σχέση με ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ.

Αυτά λοιπόν ψήφιζε κάποτε ο Έλληνας, αυτά θα ψηφίσουν και εκείνοι που θα ψηφίσουν με 2 euro ... μάλλον τόσο περίπου τα κοστολογούν και οι ίδιοι πλέον ... ίσα το χαρτί και το μελάνι ...


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 15 - 10 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations