Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα |
|
|
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
|
, 23 - 02 - 2010 |
(δημοσιεύτηκε στο site www.sfedona.gr
στις 23/2/10)
Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα Μεσογειακή Διατροφή - Κορινθιακή Γαστρονομία
Γράφει ο Γιάννης
Τσάκωνας, μέλος του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Δήμου Σαρωνικού, Αρχιμάγειρας
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα << Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα – Μεσογειακή Διατροφή >>.
Συγχαρητήρια αξίζουν στο Επιμελητήριο Κορινθίας για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει και το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνει για τον Κορινθιακό Τουρισμό και την Κορινθιακή Κουζίνα.
Βασικά προϊόντα της Κορινθιακής Γης περιέχονται στα γαστρονομικά εδέσματα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην Ελληνική γαστρονομία.
Κορινθία και Τουρισμός , δυο έννοιες αλληλένδετες !! Ένας νομός με θάλασσα, βουνά και εύγευστη κουζίνα που χρειάζεται απλώς περισσότερους επισκέπτες.
Αυτοί λοιπόν έχουν την δυνατότητα να έρθουν και να απολαύσουν την θάλασσα και τα ορεινά της Κορινθίας, όμως μπορούν να επισκεφθούν και άλλους νομούς και άλλες χώρες που εξίσου έχουν ωραίες παραλίες και ορεινά μέρη. Μπορούν όμως, να βρουν την Κορινθιακή Κουζίνα με το καλό ελαιόλαδο, με το ωραίο μέλι, το εύγευστο κρασί, την θρεπτική αποξηραμένη σουλτανίνα, τα γλυκά πορτοκάλια και τα ζουμερά λεμόνια;
Η απάντηση είναι όχι και αυτό πρέπει όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη γαστρονομία να καταλάβουμε και να εκμεταλλευθούμε. Πως λοιπόν θα τους πείσουμε;
Οι επισκέπτες θα έρθουν γιατί θα φάνε Κορινθιακά παραδοσιακά φαγητά και θα εκτιμήσουν την ποιότητα και την γευστική καθαρότητα των εδεσμάτων. Άρα το βάρος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην παραδοσιακή κουζίνα. Μπορεί ένας επισκέπτης να βρει σε άλλο μέρος του κόσμου φαγητό παρασκευασμένο με τόσο καλό ελαιόλαδο, με τόσο γεμάτο σε γεύση κρασί προκειμένου να προτιμήσει να πάει κάπου αλλού ;
Η συνταγή λοιπόν είναι η πώληση της Κορινθιακής παραδοσιακής κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο θα έρθει αρκετές φορές ο επισκέπτης στην Κορινθία, θα κάνει από μόνος του την διαφήμιση σε όλο τον κόσμο και θα φέρει το επιθυμητό εμπορικό κέρδος για τις επιχειρήσεις του νομού μας.
Πρέπει επομένως να αναδειχθούν τα Κορινθιακά προϊόντα με κοινές δράσεις τις οποίες σίγουρα μπορεί να υποστηρίξει το Επιμελητήριο Κορινθίας. Συντονισμός και ανάδειξη μέσω διαφήμισης της Κορινθιακής Κουζίνας με απλές συνταγές που θα διακρίνονται για την καθαρότητα και την ποιότητα των προϊόντων της, συνεχής εκπαίδευση των ανθρώπων και επιχειρήσεων παροχής τουριστικών υπηρεσιών, καθώς και πιστοποίηση των επισιτιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, μελών του Επιμελητηρίου.
Με απλά, συνετά και αποφασιστικά βήματα όλοι μας, ακόμα και εμείς οι Αρχιμάγειροι, μπορούμε να φτάσουμε την Κορινθιακή και Ελληνική Κουζίνα μας ψηλά.
|
( , 24 - 02 - 2010 )
|