Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου - 10/11/2009 |
|
|
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
|
Παρασκευή, 13 - 11 - 2009 |
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πρωϊνή" στις 12/11/09) (δημοσιεύτηκε στο site www.sfedona.gr στις 12/11/09) (δημοσιεύτηκε στο site www.adiakritos.gr στις 13/11/09)
 Το τελευταίο διάστημα αναβρασμός επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τους συμβασιούχους του ιδρύματος να βρίσκονται «στον αέρα» και τη Διοικούσα Επιτροπή να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών αφήνοντας ανενημέρωτη την κοινότητα του πανεπιστημίου.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου, από τη πρώτη στιγμή αναδείξαμε το πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν αρκεστήκαμε σε δηλώσεις που κατά καιρούς γίνονταν.
Με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το πρόβλημα παρουσιάστηκε στον τ. Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυκουρέτζο με αποτέλεσμα οι συμβάσεις του προσωπικού να ανανεωθούν μία εβδομάδα αργότερα.
Τότε, είχαμε προτείνει οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου από τη στιγμή που το προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση ζητούμε την άμεση προκήρυξη μονίμων θέσεων διοικητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο με ισχυρή μοριοδότηση για τους συμβασιούχους του ιδρύματος.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου ζητούμε από την Υπουργό Παιδείας να παρέμβει προκειμένου να δοθεί τέλος σε ένα σημαντικό για το μέλλον του Πανεπιστημίου πρόβλημα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προεκλογικές διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης περιμένουμε όχι απλά μια απάντηση, αλλά λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων ενός νέου Πανεπιστημιακού ιδρύματος που μόλις τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται.
Τέλος, γνωρίζοντας το γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητούμε από τους διεκδικητές της Πρυτανείας να μας γνωστοποιήσουν τη θέση τους απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
|
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13 - 11 - 2009 )
|